"Kroniek van aangekondigde overstap"

Bij Open VLD Antwerpen zijn ze niet verrast door de overstap van schepen Luc Bungeneers naar de N-VA. "Dit is de kroniek van een aangekondigde overstap", zegt Axel Polis, voorzitter van Open VLD Groot-Antwerpen. Op het feit dat Open VLD nu deel uitmaakt van een coalitie zonder dat ze een schepen heeft, wil hij voorlopig niet reageren.

Bungeneers maakte vandaag zijn overstap bekend naar de N-VA. De schepen van Financiën verliet Open VLD na een ruzie over de lijstvorming in Antwerpen. Bungeneers had de tweede plaats opgeëist, maar kreeg die niet van lijsttrekker Annemie Turtelboom.

Bungeneers kon zich niet neerleggen bij een "mindere" plaats en trok zich uiteindelijk terug als kandidaat. Nu blijkt dat hij de overstap heeft gemaakt naar de N-VA. Hij staat op de N-VA-lijst in het district Merksem en duwt de N-VA-lijst voor de provincieraad. Hij zal ook meewerken aan een nieuwe financiële cel binnen N-VA Antwerpen.

"Dit is de kroniek van een aangekondigde overstap", reageert Polis (foto). "Wij werken al een hele tijd met een team van nieuwe mensen aan een nieuw project. Ook Bungeneers kreeg de kans om daaraan mee te werken, maar hij zag dat blijkbaar niet zitten en dreigde al vaker met een overstap naar de N-VA. Nu is er dan eindelijk duidelijkheid."

Heeft Open VLD geen schrik dat de N-VA met Bungeneers, die in Merksem heel wat aanhangers heeft, stemmen zal afsnoepen van de liberalen? "We werken met een sterk team aan vernieuwing. We werken aan vooruitgang in Antwerpen en voor Antwerpen en gaan gewoon op hetzelfde elan voort", aldus nog Polis. 

Hij wil voorlopig niet reageren op het feit dat door de overstap van Bungeneers Open VLD, die deel uitmaakt van de coalitie, geen enkele schepen meer heeft in Antwerpen. De twee liberale schepenen, Ludo Van Campenhout en nu ook Bungeneers, stapten allebei over naar de N-VA.

lees ook