Alle nieuwsuitzendingen van VTM met ondertitels

VTM start vanaf maandag 3 september met de ondertiteling van alle nieuwsuitzendingen op de commerciële zender. Naast de uitzending van 19 uur zal ook "Het Nieuws" van 13 uur en 17.45 uur ondertiteld worden via VTM Text pagina 888.

VTM begon vijf jaar geleden met de ondertiteling van "Het Nieuws" om 19 uur via VTM Text pagina 888. Vanaf maandag zullen ook de uitzendingen om 13 uur en 17.45 uur ondertiteld aangeboden worden.

"De ondertiteling van "Het Nieuws" is een pluspunt voor de naar schatting 800.000 Vlamingen met gehoorproblemen en biedt ook anderstaligen extra ondersteuning om de Nederlandse taal beter te begrijpen", aldus VTM.

De VRT ondertitelde in de voorbije maand juli 95 procent van alle Nederlandstalige programma's op de openbare omroep via VRT Teletekst pagina 888. Niet alleen alle journaals van de VRT krijgen ondertitels voor mensen met gehoorproblemen, ook programma's als "Karrewiet", "Panorama", "Koppen" en "Terzake" worden ondertiteld.