Barst in cementsilo leidt tot verkeerschaos

In het centrum van Antwerpen zijn enkele tonnen droog cement op de rijbaan terecht gekomen toen een cementsilo op een bouwwerf openbarstte. Het kruispunt van de Noorderlaan en de Italiëlei is daardoor urenlang afgesloten.

De cementsilo, die op een bouwwerf stond vlak bij het kruispunt van de Noorderlaan met de Italiëlei, zou opengebarsten zijn na een stofexplosie. Het verkeer is in het centrum van Antwerpen volledig ontregeld omdat enkele tonnen droog cement op de rijbaan waren terechtgekomen.

Toen de cementsilo openscheurde, kwam ook een grote stofwolk vrij. "Bestuurders die toen voorbijreden, konden niets meer zien", zegt Stef Breesch van de Antwerpse brandweer. "Daardoor zijn er ook enkele ongevallen gebeurd op dat moment. Er zijn geen gewonden gevallen, maar is wel heel wat schade."

De brandweer had enkele uren nodig om de rijbaan vrij te maken. Verscheidene straten in de buurt waren afgesloten en bestuurders kregen de raad de buurt te vermijden.