Brusselse ambtenaren kunnen weldra thuis werken

De ambtenaren die voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest werken, krijgen vanaf dit jaar de kans om thuis te werken. Een goede zaak voor de werknemer, het gewest, de mobiliteit en het milieu, vindt Brussels Staatssecretaris voor Openbaar Ambt Bruno De Lille (Groen).

In principe komen alle ambtenaren in aanmerking voor telewerk, maar er zijn enkele uitzonderingen. "Eigenlijk gaan we ervan uit dat bijna iedereen binnen onze administratie ervoor in aanmerking komt", zegt De Lille.

"Er zijn een aantal functies waarbij het niet lukt natuurlijk. De schoonmaakmensen kunnen niet van thuis uit gaan schoonmaken, mensen die aan het onthaal zitten, moeten er ook wel letterlijk zitten. Maar bijna voor alle andere functies kan het wél."

Natuurlijk het is wel zo dat er werk moet verricht worden thuis" zegt De Lille nog. "We geven de mensen ons vertrouwen. Mocht blijken dat ze dat vertrouwen niet zouden waard zijn dan kunnen we die gunst intrekken."