Charter moet Vilvoordse politici verzoenen

Peter Van Kemseke (CD&V), Jurgen Masure (SP.A) en Gert-Jan Sterckx (Open VLD) stellen zich alle drie verkiesbaar op 14 oktober. Nu komen de drie politieke tegenstrevers met een opmerkelijk initiatief. Het pleidooi “Vilvoorde! Streep eronder! Nieuwe start!” moet komaf maken met de huidige politieke verzuring.

In een persmededeling verklaren de drie jonge politici het huidige politieke klimaat meer dan beu te zijn. Politieke vetes verzieken de sfeer in de gemeenteraad en daarom besluiten de drie nu eensgezind naar buiten met een gezamenlijk charter. Iedereen die belooft om op een positieve manier campagne te voeren kan dit ondertekenen.

Het gaat de drie erom de huidige onderlinge vetes binnen de Vilvoordse gemeenteraad een halt toe te roepen. Deze staan de stadsontwikkeling van Vilvoorde in de weg. Er moet een positieve ommekeer komen, zodat de politiek weer ‘ne goeie stiel’ wordt, aldus de initiatiefnemers. Persoonlijke vetes achterwege laten, een positieve campagne voeren en geloofwaardigheid staan daarbij centraal.

Open VLD, de SP.A en CD&V zijn klaar met de lijstvorming en steunen het voorstel. De initiatiefnemers hopen ook de andere partijen te kunnen overtuigen, want “hoe meer handtekeningen, hoe beter”.

lees ook