Chef van Yahoo News ontslagen na "grap"

Yahoo News heeft zijn chef nieuws in Washington ontslagen na een misplaatste grap over de Republikeinse conventie in Tampa. "Ze zijn helemaal niet bezorgd. Ze zijn blij te kunnen feesten terwijl er zwarte mensen verdrinken", zei David Chalian, zich niet bewust dat er een micro in de buurt stond.

Het fragment met de misplaatste grap werd door een Amerikaanse nieuwssite online gepubliceerd . Yahoo News besliste daarop om Chalian te ontslaan na "de ongepaste uitspraak die niet strookt met de mening van Yahoo".

David Chalian was in Tampa om verslag uit te brengen van de Republikeinse conventie. Mitt Romney wordt in Florida voorgesteld als de uitdager van huidig president Barack Obama. De bijeenkomst ging met een dag vertraging van start na de doortocht van de orkaan Isaac.

David Chalian heeft zich verontschuldigd op Facebook en Twitter. "Ik had het over de uitdaging om een conventie te organiseren tijdens een orkaan en de impact daarvan op de campagne", klinkt het. Hij geeft ook mee dat hij "spijt heeft van zijn ongepaste en ondoordachte grap".

Yahoo verontschuldigt zich op zijn beurt "bij Mitt Romney, zijn entourage, zijn fans en al wie zich beledigd voelt".