De fauw: "Laten we De Gordel naar Brugge halen"

In Brugge pleit CD&V-lijsttrekker Dirk De fauw ervoor om De Gordel, die dit jaar voor de laatste keer in zijn huidige vorm wordt georganiseerd in de Brusselse Rand, naar Brugge te halen. "De Gordel is niet meer... Leve de nieuwe Gordel."

Volgende zondag, 2 september, vindt voor de laatste keer De Gordel, het jaarlijkse fiets- en wandelevenement in de Vlaamse Rand rond Brussel, plaats in zijn huidige vorm. Nu BHV gesplitst is, achten de organisatoren de tijd rijp voor een nieuwe aanpak. 

Dat is niet in dovemansoren gevallen bij Dirk De fauw, CD&V-lijsttrekker in Brugge. "Na 31 edities stopt Bloso om niet altijd duidelijke redenen met de organisatie van De Gordel. De politieke eis voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde is dan wel inmiddels gerealiseerd, toch bleef het een symbolische dag waarbij Vlamingen hun verbondenheid met de Vlamingen in de Brusselse rand konden tonen", aldus De fauw.

"Kan het niet meer in de Brusselse Rand, dan moet het toch nog mogelijk zijn om in Vlaanderen een evenement te organiseren waar meer dan 100.000 Vlamingen samenkomen om op een sportieve, familiale en aangename sfeer te proeven van het mooie Vlaamse land."

Hij stelt daarom voor om van het Brugse evenement Kroenkelen een nieuwe Vlaamse Gordel te maken. "Het jaarlijkse evenement heeft veel ervaring met de organisatie van een fiets- en wandeltocht in de groene Brugse rand", argumenteert hij zijn voorstel. "Brugge en de Brugse regio bieden alles wat “gordelaars” wensen. Een sublieme binnenstad om door te wandelen en te fietsen, een prachtige bosrijke rand en in de omgeving kastelen, de zee en het prachtige polderlandschap."

lees ook