Dodelijke gasontploffing in Chinese steenkoolmijn

In China zijn zeker 19 mensen omgekomen door een gasontploffing in de Xiaojiawan steenkoolmijn in de stad Panzhihua in de provincie Sichuan in het zuidwesten van het land. 28 anderen zitten nog vast in de mijn. Dat zegt de staatstelevisie.

De ontploffing gebeurde gisterochtend, er zaten toen 154 mijnwerkers in de schacht. Ongeveer 100 onder hen zijn al gered, 28 anderen zitten een dag na de feiten nog altijd vast in de mijn. Reddingsploegen zijn ter plaatse om bijstand te verlenen.

De reddingswerkers hebben 16 mijnwerkers dood uit de mijnschacht gehaald. Ze zijn allemaal omgekomen door koolstofmonoxidevergiftiging. 3 anderen zijn gestorven in het ziekenhuis.

Volgens enkele Chinese media zou de directie van de mijn, Zhengjin Industry and Trade Co Ltd., al door de politie ondervraagd zijn over de ramp. Ongelukken in mijnen komen vaak voor in China, meestal zijn ze het gevolg van slechte veiligheidsmaatregelen.