Ex-Open VLD'er Bungeneers op N-VA-lijst

De Antwerpse schepen Luc Bungeneers, die uit onvrede over de lijstvorming in Antwerpen zijn partij Open VLD de rug toekeerde, staat op 14 oktober op de N-VA-lijst. Hij staat op de N-VA-lijst in het district Merksem en duwt ook de lijst voor de Antwerpse provincieraad.

Bungeneers lag overhoop met de partijleiding van Open VLD over de lijstvorming voor de verkiezingen.  In Antwerpen wilde hij op de tweede plaats staan, maar dat werd geweigerd door lijsttrekster Annemie Turtelboom, die vernieuwing en verjonging wil.

Uiteindelijk trok Bungeneers zich boos terug als kandidaat. Hij weigerde ook het lijstduwerschap voor Open VLD in zijn eigen district Merksem. "Men heeft mij dat voorgesteld, maar ik doe het niet en zal daar niet op terugkomen”, zei Bungeneers daarover eerder deze maand.

Nu is dus duidelijk wat hij dan wél doet: hij kiest voor de N-VA. Hij staat op de N-VA-lijst in het district Merksem, hij duwt de lijst voor de Antwerpse provincieraad en daarnaast zal hij mee zijn schouders zetten onder de pas opgerichte financiële cel binnen de N-VA Antwerpen.

"Op verzoek van De Wever ga ik de uitdaging aan"

"De laatste maanden heb ik veel vragen gekregen van Merksemnaren, ik heb dan ook heel mijn leven gewoond en geleefd in Merksem", verklaart Bungeneers zijn overstap. "Ik ben bereid mijn kennis en ervaring ten dienste te stellen van de Merksemnaar en van het district. Op verzoek van Bart De Wever wil ik die uitdaging aangaan."

"Luc werd aan de kant gezet, maar wij willen hem de kans geven om zijn carrière in schoonheid te eindigen in het district Merksem, waar voor hem alles begonnen is", zegt Bart Van Camp, woordvoerder van N-VA stad Antwerpen.

Eerder stapte ook de andere Open VLD-schepen Ludo Van Campenhout over naar de N-VA. Daardoor heeft Open VLD nu geen schepenen meer in het Antwerpse college.

lees ook