J.K. Rowling mag Harry Potter-boomhutten bouwen

J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-boeken, heeft goedkeuring gekregen van het stadsbestuur van Edinburgh om 2 boomhutten te bouwen in haar tuin. De 12 meter hoge constructies zijn bedoeld voor haar kinderen. Protest van de buurtbewoners haalde niets uit.

De boomhutten, met kegelvormige daken en torentjes, zijn geïnspireerd op het Zweinstein-kasteel uit de verfilmde Harry Potter-boeken. Er komen ook geheime tunnels en een touwbrug. Het bouwwerk zou zo'n 316.000 euro kosten.

De 47-jarige Rowling woont in een 17e eeuws herenhuis in het Schotse Edinburgh. Ze heeft 3 kinderen, onder wie een zoon van 9 en een dochter van 7.

Enkele buren hadden bezwaar aangetekend bij het stadsbestuur tegen de plannen. Volgens hen zullen de 12 meter hoge boomhutten het landschap verstoren. Maar het bestuur was het daar niet mee eens.