Michael Keaton vervangt Hugh Laurie in "RoboCop"

De Amerikaanse acteur Michael Keaton zal de slechterik spelen in de remake van "RoboCop". Hij vervangt Hugh Laurie, die enkele dagen geleden uit het project stapte. Matthias schoenaerts bedankte voor de rol van het hoofdpersonage.

Keaton speelt de CEO van Omnicorp, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van RoboCop. De 61-jarige acteur was voor het laatst te zien in "The other guys" uit 2010. Hij is het meest bekend van zijn rol als Batman in twee van de films uit de franchise. Voor "Toy story 3" sprak Keaton de stem van Ken in.

Voor het "RoboCop"-project hebben ook bekende namen als Samuel L. Jackson en Gary Oldman al toegezegd. De Zweedse acteur Joel Kinnaman, bekend van de serie "The killing", speelt de rol van Alex Murphy, de agent die RoboCop wordt. Voor die rol was ook Matthias Schoenaerts in de running maar hij bedankte voor de eer.

De Braziliaan José Padilha is de regisseur van de nieuwe "RoboCop"-film. De prent moet volgende zomer in de bioscopen draaien.