N-VA Gent heeft nieuwe Turkse nummer drie

Enkele dagen na het vertrek van Atik Özer komt de N-VA Gent met een vervanger op de proppen: Ömer Faruk Demircioglu, eveneens een Belg van Turkse origine. Özer haakte af om persoonlijke redenen, Demircioglu kan nu een nieuwe brugfiguur met de Turkse gemeenschap zijn.

Ömer Faruk Demircioglu is dertig en werkt als sociaal tolk. Hij is al lange tijd lid van de N-VA en denkt dat het partijprogramma van de N-VA ook toegankelijk is voor “mensen met andere roots”. Hij merkt op dat de Turkse gemeenschap in Gent de laatste tijd veel over de politiek spreekt. Dat wijst op participatie, integratie en diversiteit, aldus Demircioglu.

Demircioglu zal, als hij verkozen wordt, inzetten op integratie in de stad en wil alle Gentenaars daarbij betrekken, ongeacht hun origine. Om dat te benadrukken staat hij in een hemd op zijn campagnefoto. Dat is ongewoon voor een Gentse Turk, maar Demircioglu is van mening dat de inhoud belangrijker is dan de vorm.

lees ook