Open VLD-programma in “Algemien Gensch”

De Gentse afdeling van Open VLD zit niet om een geintje verlegen. Hugo De Witte, schoonvader van kandidate Melissa Joos, vertaalde het partijprogramma integraal naar het Gentse dialect. Zo gaat Open VLD voor een “gastvrijje moar regtvirdiege stat”.

”Oopen Vee El Dee Gent ee de lotaste dertig joar de poozietiev’ oontwikkelinge van Gent fuundamenteel mee veurm gegeeve”. Zo luidt de eerste zin uit de vertaalde versie van het programma van Open VLD. Verderop volgen zinsneden als “Oopen Vee El Dee Gent wilt ’n beleit voere dat vuurts beiwt oop al ’t goeje van de vuergoande joaren” en “Pertinente priejorieteit es ’n kloek veiligeits- en ooverlastbeleit oom de leefboareit in oenze wijke te gaarandeere”.

Of het "ieste scheepe Mathias De Klirk" en zijn partij op 14 oktober veel extra stemmen zal opleveren, is nu de vraag.

De Gentse versie van het programma is terug te vinden op de campagnesite www.wijduimengent.be

lees ook