Opnames "De Ridder" gaan van start in Gent

In Gent starten maandag de opnames voor "De Ridder", een nieuwe VRT-fictiereeks over een gedreven jonge openbaar aanklaagster. De serie met Clara Cleymans in de hoofdrol krijgt de steun van het Gentse parket en van het stadsbestuur.

"Ik ben ervan overtuigd dat het een tweede "Flikken" wordt wat betreft de bijdrage tot de bekendheid en promotie van Gent", zegt burgemeester Daniël Termont (SP.A). De productie krijgt een subsidie van 50.000 euro uit het stadsmarketingfonds en het Ghent Film Office van de Dienst Evenementen en Feesten geeft logistieke steun.

Voorts adviseert het Gentse parket bij de opnames en stelt de Gentse rechtbank het nieuwe gerechtsgebouw als locatie ter beschikking. "Het is een logische stap in het open communicatieplan van het Gentse parket", zegt de Gentse procureur des konings Johan Sabbe.

"Het is de eerste fictiereeks die justitie zal belichten vanuit de invalshoek van een parketmagistraat. Twee parketmagistraten hebben advies gegeven over de scenario's, om te garanderen dat de gerechtelijke procedure zo waarheidsgetrouw mogelijk in beeld wordt gebracht. De reeks kan ook tonen dat het gezicht van justitie zeer menselijk kan zijn."

Het hoofdpersonage, Helena De Ridder, wordt vertolkt door Clara Cleymans (kleine foto). De cast bestaat voorts uit onder meer Lucas Van den Eynde, Stefaan Degand, Dirk Van Dijck, Katelijne Damen en Michaël Pas. De reeks zal vermoedelijk in het najaar van 2013 uitgezonden worden.

Meest gelezen