PVDA+ Duffel: "Voor wie het niet breed heeft"

Op 14 oktober doet de linkse PVDA+ ook in Duffel mee met de lokale verkiezingen. "We willen opkomen voor de mensen in Duffel die het niet breed hebben", zegt lijsttrekker Paul Lever.

"In 2008 had 16 procent van de Duffelse huishoudens een inkomen van minder dan 10.000 euro. Duffel is een sociale gemeente en voor velen is het er goed om leven, maar we denken dat het beter kan. De PVDA+ wil een bestuur dat sneller en meer opkomt voor de gewone Duffelaar", aldus Lever.

"Wij vinden bijvoorbeeld dat het gemeentebestuur krachtig had moeten optreden tegen het afschaffen door De Lijn van buslijn 2 naar de Mijlstraat. Duffel-Oost mist ook al veel te lang een postkantoor met bijvoorbeeld een geldautomaat."

"Het aanslepen van het Plaza-dossier mag geen alibi zijn om in Duffel slechts de helft van het vrijetijdsaanbod te hebben in vergelijking met andere gemeenten. Ondertussen zien de jongeren het jeugdhuis Den Daak voor hun ogen uiteenvallen", stelt Lever.

Binnenkort maakt PVDA+ haar andere kandidaten bekend.

Chris Van Rompaey

lees ook