Republikeinse gouverneur flatert in Tampa

Jan Brewer, de Republikeinse gouverneur van Arizona, heeft een flater begaan op de Republikeinse conventie. In een gesprek met tv-zender MSNBC sprak ze haar steun uit voor president Obama. Een pijnlijke verspreking, zo blijkt.

"Ik weet dat als president Obama in november verkozen wordt, en dat hoop ik, hij erin zal slagen ons bijeen te brengen en een oplossing te vinden", zei Brewer, ook een aanhangster van de oeerconservatieve Tea Party.

Zonder zich bewust te zijn van haar verspreking, vervolgde ze: "Ik ben ervan overtuigd dat hij de grenzen zal beveiligen en dat we daarom al die andere problemen zullen kunnen oplossen, zo simpel is dat."

Het overigens niet haar eerste flater. In 2010 viel ze tijdens een tv-debat midden in een uiteenzetting plots secondenlang stil, zonder een aanwijsbare oorzaak. "Een black-out", legde ze later uit.

Haar partijgenoot Mitt Romney is op de Republikeinse conventie aangeduid als presidentskandidaat. Hij neemt het in november op tegen Barack Obama, die voor de Democraten kandidaat is om zichzelf op te volgen.