Rijscholen zoeken nieuwe instructeurs

Vrijwel alle Belgische erkende autorijscholen zijn op zoek naar nieuwe lesgevers. Dat blijkt uit een rondvraag van de sectororganisatie Federdrive, aangesloten bij Unizo. Er zijn zo'n 1.600 instructeurs nodig.

Federdrive hield een enquête bij de erkende rijscholen in ons land. Bijna alle rijscholen blijken op zoek te zijn naar lesgevers. Op dit moment zijn er 649 vacatures, maar op middellange termijn zijn er nog eens 928 instructeurs nodig. Er moet extra personeel bij komen om het groeiende succes van rijscholen en de golf van pensionering op te vangen.

"De talrijke verkeersveiligheidsprojecten zijn een medium om steeds meer mensen met de erkende rijscholen te laten kennismaken. In deze crisistijden richten meer ouders zich bovendien op de erkende rijschool om hun kinderen een goede basisopleiding te laten volgen. Het risico om hun voertuig te beschadigen tijdens de opleiding van zoon of dochter is hier niet vreemd aan. Daarnaast maakt de evolutie in de rijexamens een professionele opleiding noodzakelijk", zegt Federdrive in een persbericht.

Ook opvallend is dat er veel instructeurs gezocht worden voor vrachtwagens en bussen. Een derde van de vraag naar nieuw personeel is gericht naar deze groep.

Meer informatie vindt u op www.rijschoollesgever.be