Soep voor oma goed voor meer dan 800.000 likes

De Amerikaanse bakkerij Panera heeft onverwachts de best mogelijke reclame gekregen en dat door een goede daad te stellen. Brandon Cook ging voor zijn terminaal zieke oma mosselsoep halen, maar de bakkerij verkoopt de soep enkel op vrijdag. Er werd een uitzondering gemaakt. Dat leverde meer dan 800.000 "likes" op Facebook op.
Brandon Cook en zijn grootmoeder.

Er zijn heel wat stervenden met bijzondere wensen, maar de oma van Cook had slechts één simpel verzoek: ze wilde perse de dikke mosselsoep van Panera proeven. Ze vond de soep in het ziekenhuis naar smaken naar "shit". De kleinzoon maakte er onmiddellijk werk van en ging naar de bakkerij.

Helaas wordt de soep enkel maar op vrijdag aangeboden. Cook belde dan maar de manager op om uitleg bij het speciale verzoek te geven. De manager had niet veel woorden nodig en liet de mosselsoep maken voor de oma.

"Thank you so much"

Cook was zo aangedaan van de geste dat hij een bedankje op de socialenetwerksite Facebook postte. Zijn moeder Gail vond dat zo lief dat ze het berichtje deelde (ze veranderde wel het woord "shit" door "awful"):

"My grandmother is passing soon with cancer. I visited her the other day and she was telling me about how she really wanted soup, but not hospital soup because she said it tasted "awful" she went on about how she really would like some clam chowder from Panera. Unfortunately Panera only sells clam chowder on Friday. I called the manager Sue and told them the situation. I wasn't looking for anything special just a bowl of clam chowder. Without hesitation she said absolutely she would make her some clam chowder. When i went to pick it up they wound up giving me a box of cookies as well. Its not that big of a deal to most, but to my grandma it meant a lot. I really want to thank Sue and the rest of the staff from Panera in Nashua NH just for making my grandmother happy. Thank you so much!"

Deze post gebeurde op 8 augustus. Vandaag heeft het bericht al 810.000 likes en hebben 34.700 mensen een reactie geschreven. De bakkerij zelf wordt ook overspoeld met bedankjes. Intussen is de oma van Cook overleden.

lees ook