Stefan Hertmans op lijst SP.A-Groen in Beersel

Schrijver Stefan Hertmans zal bij de lokale verkiezingen voor SP.A-Groen opkomen in Beersel. De schrijver gaat zo in op de vraag van lokaal Groen-boegbeeld Jan Steyaert, die al langer op de hoogte was van Hertmans' politieke engagement.

Stefan Hertmans heeft de voorbije dertig jaar naam gemaakt als auteur van boeken, kortverhalen, theaterstukken en poëzie. Hij ontving ondermeer de driejaarlijkse prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Poëzie, voor zijn bundel  Muziek voor de overtocht in 1995.

Daarnaast is hij ook een graaggeziene gast op lezingen en debatavonden. Hertmans' vrouw, Sigrid Bousset, die eveneens opkomt in Beersel, is de directeur van de literaire organisatie Het Beschrijf.

Het kartel SP.A-Groen gaat naar de kiezer met lijsttrekker Michel Ruykens. Dirk Joris duwt de lijst.

lees ook