Stefan Hertmans op SP.A-Groen-lijst Beersel

In Beersel heeft SP.A-Groen schrijver Stefan Hertmans weten te strikken. Hertmans prijkt als onafhankelijke kandidaat op de lijst. Ook Sigrid Bousset, sinds 2008 directeur van de literaire organisatie Het beschrijf, versterkt de lijst.

Hertmans is auteur van een omvangrijk literair en essayistisch oeuvre (met zowel poëzie, romans, essays, theaterteksten en kortverhalen). Hij debuteerde in 1981 met de roman Ruimte. Hij kreeg onder meer de Driejaarlijkse Prijs van de Vlaamse Provincies voor "Bezoekingen" in 1988 en de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Poëzie voor "Muziek voor de overtocht" in 1995. Zijn boek "Als op de eerste dag" uit 2001 werd genomineerd voor de AKO-Literatuurprijs.

Schepen Michel Ruykens (SP.A) trekt de lijst. Veerle Leroy (Groen), directeur van het Brusselse Steunpunt Vrijwilligerswerk, staat op de tweede plaats.

lees ook