Triggerfinger haalt nu ook goud in Duitsland

"I follow rivers" van Triggerfinger is meer dan 150.000 keer verkocht in Duitsland. Dat is goed voor een gouden plaat. Eerder haalde de single al platina in België en Nederland.

De Antwerpse band maakte het nieuws zelf bekend via Twitter. Voor een Belgische groep is een dergelijke verkoop in Duitsland uitzonderlijk.

"I follow rivers" is een cover van de Zweedse Lykke Li. De sobere versie van Triggerfinger deed het eerder al heel goed in de Belgische en Nederlandse hitlijsten. In beide landen samen ging het nummer meer dan 60.000 keer over de toonbank, goed voor platina.

Triggerfinger, met zanger en gitarist Ruben Block, werd opgericht in 1998, maar bracht pas in 2004 zijn eerste studioalbum uit. Het album "All this dancin' around" uit 2010 betekende Triggerfingers doorbraak bij het grote publiek. De groep nam onlangs ook een cover op van de zomerhit van Major Lazer, "Get free".