Vakbonden DuPont reageren afwachtend na overname

Het bedrijf DuPont in Mechelen verkoopt zijn verfafdeling aan de investerings-maatschappij Carlyle. De vakbonden zijn opgelucht dat er eindelijk duidelijkheid is over de overname maar blijven desalniettemin met enkele vraagtekens zitten.

DuPont is een Amerikaanse multinational die in Mechelen ongeveer 1.300 mensen tewerk stelt. Het bedrijf stoot overal ter wereld zijn zogenaamde "coating" af, een afdeling waar autolakken en industriële lakken worden geproduceerd.

Die afdeling wordt nu overgenomen door de investeringsmaatschappij Carlyle. De vakbonden benadrukken, bij monde van Paul Schoeters (ACV) en Danny Absilis (ABVV), dat ze echter nog niet veel informatie over de overname hebben ontvangen.

"Er doen al lange tijd geruchten de ronde over de verkoop van de verfafdeling", zegt Paul Schoeters, "omdat die activiteit eigenlijk geen deel meer uitmaakt van de corebusiness van het bedrijf".

"Te vroeg voor concrete uitspraken"

"Er heerst nu een beetje een dubbel gevoel bij het personeel," stelt Schoeters nog. "Enerzijds is er nu wel een overnemer wat leidt tot enige duidelijkheid, maar anderzijds zijn er nog veel vragen die overblijven."

"Daarom is het nog te vroeg om nu al concrete uitspraken te doen", meent Danny Absillis, "het is nog een afwachten. Volgens Paul Schoeters moet eerst duidelijk zijn wat Carlyle met de overname van plan is en wat de gevolgen zullen zijn voor de werkomstandigheden, de statuten en de werkgelegenheid.

Op de verfdeling van van DuPont werken op dit moment ongeveer 600 mensen.