Weg Ieper-Poperinge afgesloten na zwaar ongeval

In Poperinge is een bestuurder levensgevaarlijk gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval op de Westhoekweg. Hij was de controle over het stuur verloren bij een inhaalmanoeuvre en botste op een zware vrachtwagen. Er raakte ook nog een derde voertuig betrokken bij het ongeval.

"De man belandde met zijn wagen op het andere rijvak, waar net op dat moment een uitzonderlijk transport kwam aangereden", zegt politiecommissaris Luc Deryckere. Door de botsing werd de auto met Franse nummerplaat weer op het andere rijvak gekatapulteerd, waar net een derde voertuig kwam aangereden.

Door de botsing lagen er brokstukken over een afstand van 100 meter verspreid op het wegdek. Het motorblok werd weggeslingerd tot op de vlakbij gelegen spoorlijn.

De Franse bestuurder is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder van het derde voertuig raakte lichtgewond. Omdat het parket ter plaatse kwam, werd de weg naar Ieper urenlang afgesloten.