Wereldtournee eindigt in mineur voor Duran Duran

De Britse popgroep Duran Duran heeft na enkele concerten in de Verenigde Staten ook de laatste twee concerten van zijn wereldtournee in Canada geannuleerd. Toetsenist Nick Rhodes is te ziek om op te treden met de groep.

De reünietournee van de Britse popgroep Duran Duran is in mineur geëindigd. De laatste zes concerten van de "All you need is now" -concertreeks zijn geannuleerd en worden niet ingehaald. De locaties van de vier concerten in de VS en de twee concerten in Canada zijn volgend seizoen al volgeboekt.

De laatste twee concerten van de concertreeks hadden komende vrijdag en zaterdag moeten plaatsvinden, maar door het afhaken van toetsenist Nick Rhodes kunnen ze niet doorgaan.

"We zijn er kapot van dat onze tournee, die zo succesvol is geweest en zo veel hoogtepunten kende, op deze manier moet eindigen", klinkt het op de website van Duran Duran. Details over de ziekte van Nick Rhodes zijn niet vrijgegeven.

Fans met een ticket voor de geannuleerde concerten kunnen hun geld terugkrijgen. Duran Duran beleefde zijn hoogdagen in de jaren 80 met hits als "The reflex", "The wild boys" en "Girls on film". Eind juli stond Duran Duran nog op het podium in Hyde Park ter gelegenheid van het Britse feest om de start van de Olympische Spelen te vieren.