"Ik heb me voorgenomen mijn mandaat uit te doen"

Rudy Demotte (PS), kandidaat in Doornik, blijft na 14 oktober minister-president van het Waals Gewest en de Franse Gemeenschap. Dat zegt hij in La Libre Belgique. Hij drukt daarmee de geruchten de kop in als zou hij deel uitmaken van een stoelendans die er na de lokale verkieizngen binnen de PS op gang dreigt te komen.

Demotte is op 14 oktober kandidaat voor de PS in de Henegouwse stad Doornik. Zijn partijgenoot en federaal minister Paul Magnette is kandidaat-burgemeester in Charleroi en in de wandelgangen gaat het gerucht dat Demotte Magnette zou opvolgen in de federale regering. Magnette heeft immers al laten weten dat hij, als de PS de burgemeester mag leveren, hij de federale regering verlaat om effectief burgemeester te worden in Charleroi. 

Maar Demotte ontkent nu met de klem deze geruchten. "Ik heb me voorgenomen om mijn mandaat helemaal uit te doen", beklemtoont hij. "Ik heb die boodschap herhaald en hij is aangekomen.".

Hij is naar eigen zeggen het minister-presidentschap nog lang niet beu. "Sommigen hebben er wellicht alle belang bij om te zeggen dat dat wel zo is. Ik heb mij altijd met veel liefde van mijn taak gekweten. De dag dat ik geen interesse meer heb in wat ik doe, zal ik dat zeggen en iets anders doen."

lees ook