Afscheid van omgekomen ontmijner in Schoten

Vanmorgen is in Schoten de uitvaartplechtigheid gehouden voor de 47-jarige ontmijner die vorige week omkwam bij een ontploffing op het militair domein van Houthalen-Helchteren. Op de plechtigheid was ook minister Pieter De Crem van Defensie (CD&V) aanwezig.

Adjudant Johan Bosmans werkte sinds 1991 bij DOVO, de ontmijningsdienst van het leger. Hij laat een vrouw en een zoon achter. Minister De Crem kende postuum een medaille toe aan de overleden militair.

Die was met zes collega's bezig met het vernietigen van buskruitafval toen er iets misliep en er een grote steekvlam ontstond. Twee andere militairen van DOVO raakten daarbij levensgevaarlijk gewond.

De precieze oorzaak van het ongeval is nog altijd niet bekend. In afwachting heeft DOVO beslist om voorlopig geen buskruitafval meer te vernietigen.