Agent werkonbekwaam na rellen met buurtbewoners

In Beringen is een politieagent drie weken werkonbekwaam na rellen met buurtbewoners. De aanleiding was de diefstal van een gsm in de Tennisstraat. Dat gebeurde twee weken geleden.

Het slachtoffer meende de dief te herkennen, hij werd ook meteen opgepakt, maar dezelfde dag weer vrijgelaten bij gebrek aan bewijzen. Dat nieuws verspreidde zich gisteren als een lopend vuurtje onder enkele buurtbewoners.

Een 20-tal boze buurtbewoners verzamelden daarop aan het politiekantoor en beschuldigden de agenten van laksheid en racisme. Het kwam tot een kleine confrontatie met de agenten. Een van de politieagenten raakte bij de rellen gewond en is daardoor drie weken werkonbekwaam.

Burgemeester Marcel Mondelaers (CD&V) heeft al gezegd dat hij de agressieve houding van de buurtbewoners naar de politie toe niet accepteert.