Apple vangt bot bij rechter in Japan

De Amerikaanse computerfabrikant Apple heeft in Japan het onderspit moeten delven in een rechtszaak tegen zijn Zuid-Koreaanse concurrent Samsung. Apple had ook in Japan een klacht ingediend tegen Samsung voor het schenden van patenten.

De rechtbank van Tokio gaf geen gevolg aan de klacht van Apple tegen Samsung voor het schenden van patenten. De rechter oordeelde dat de technologie die Samsung gebruikt voor de Galaxy-smartphones en tabletcomputers de patenten van de iPhone en iPad niet schendt.

Het is de eerste uitspraak in het Japanse luik van de wereldwijde patentenoorlog tussen Apple en Samsung. Apple kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak in Japan.

Eerder deze maand won Apple een rechtszaak tegen Samsung in de VS. Samsung werd veroordeeld tot het betalen van een boete van ongeveer 1 miljard dollar. In Zuid-Korea oordeelde een rechter dat Apple en Samsung allebei patenten schenden.