Barsten in kartel Centrumlijst/Open VLD in Haaltert

De beslissing van het lokaal bestuur van Open VLD in Haaltert om opnieuw als Centrumlijst en Open VLD (CL/Open Vld) naar de verkiezingen te trekken, wordt door een kleine groep VLD’ers niet zomaar aanvaard. Zij willen duidelijker hun liberale stempel op het programma drukken.

OCMW-voorzitter Gina Verbestel en enkele andere Open VLD'ers willen niet als "aanhangsel" van de Centrumlijst van Willy Michiels naar de kiezer trekken. Verbestel en co. zijn het zo oneens met het lokale partijbestuur, dat wel pleit voor een kartel. "Het Open VLD-programma komt binnen het kartel met de Centrumlijst te weinig uit de verf en bovendien is er geen gemeenschappelijke groepssfeer", aldus Verbestel.

Partijvoorzitter Alexander De Croo zit verveeld met de zaak en dringt er bij de opstandige groep op aan om toch in kartel naar de kiezer te trekken. Een definitieve beslissing is er echter nog niet.

Indien de partijtop niet tot een compromis kan komen met de Haaltertse Open VLD-afdeling zal het groepje rond Gina Verbestel uit het kartel stappen, maar Verbestel wil niet met een andere partij naar de verkiezingen. 

lees ook