Canvas krijgt eigen actuastudio op 3 september

Canvas heeft de najaarsprogrammering voorgesteld. Nieuws en duiding staan meer dan ooit in de schijnwerpers. "Geschraagd door de dagelijkse sterkhouders "Terzake" en "Reyers laat" krijgt elke dag een eigen kleur en eigen accenten. Canvas wordt dit najaar alerter, nieuwsgieriger, spannender, mooier en grappiger dan ooit", aldus netmanager Mark Coenen.

Canvas zal in het najaar vanuit een nieuwe actuastudio het vernieuwde "Terzake", het nieuwe "Login", het "100"-nieuws" en bekende formats als "Reyers laat", "Panorama", "Vranckx" en "Villa politica" uitgezonden worden. De televisie-uitzending van "De ochtend" van Radio 1 zal elke weekdag het zendschema openen.

"Login" is helemaal nieuwe in het aanbod. Liesbeth Imbo presenteert het reportagemagazine dat focust op buitenlandse reportages die een andere blik geven op de grote en de kleine actualiteit. "Login" is er van maandag tot en met donderdag om 19.30 uur.

Netmanager Mark Coenen meldt dat Canvas "alerter, nieuwsgieriger, spannender, mooier en grappiger" zal zijn. "We moeten marktleider blijven wat betreft de actuaprogramma's, maar we blijven ook inzetten op sport, humor, cultuur, muziek, series, films en documentaires", aldus Coenen.

Nieuwe reeksen van "Belpop" en "Publiek geheim"

"Extra time", "Sporza op zondag", de thuismatchen van de Rode Duivels in de aanloop naar het WK voetbal en wielrennen zijn een greep uit het sportaanbod.

Er zijn ook nieuwe reeksen van "Belpop" en "Publiek geheim". Pieter Embrechts is terug met "Man over woord" en "Via Canvas" brengt documentaires over natuur, reizen, exploraite, milieu en wetenschap. Op donderdag worden auteursdocumentaires uitgezonden onder de noemer "De uil van Athena".

Liefhebbers van spannende fictie kunnen ook aan hun trekken komen met onder meer de series "Borgen", "Inspector Winter", "Whitechapel" en "Breaking bad". Op zaterdag zijn er nieuwe afleveringen van de Britse crimiseries "Lewis" en "Vera".

Er komt een nieuw seizoen van de "Canvascollectie" en verschillende nieuwe en eigengemaakte cultuurdocumentaires. In het programma "MeMoTV" wordt teruggeblikt op 60 jaar televisiegeschiedenis.

Er worden ook verschillende nieuwe comedyseries aangeboden. Het najaar van Canvas start op 3 september.