Een op de vier Europese jongeren is werkloos

De werkloosheid in de eurozone blijft pieken. Vooral bij jongeren zijn de cijfers alarmerend hoog: een kwart heeft geen baan.

Eurostat, het bureau dat de cijfers over de Europese economieën verzamelt, heeft vandaag de cijfers voor de maand juli bekendgemaakt.

Het algemene werkloosheidcijfer voor de landen die de euro als munt gebruiken, zit op een piek van 11,3 procent. In juli vorig jaar was nog 10,4 procent van de mensen werkloos. In vergelijking met een maand eerder zijn er in de eurozone nog eens 88.000 nieuwe werklozen bij gekomen.

Een op de vier jongeren in de hele eurozone heeft geen job. In Spanje en Griekenland zijn de cijfers ronduit schrijnend: daar krijgt de helft van de jongeren geen werk.

Oostenrijk heeft met goed 4 procent de laagste werkloosheid. In onder meer Duitsland en Nederland zit het cijfer rond de 5 procent. Ook in ons land valt het cijfer mee, met 7,2 procent blijft de werkloosheid in België min of meer stabiel.