Fietser in voetgangerstunnel Leuven krijgt boete

De politie van Leuven gaat postvatten aan de voetgangerstunnel onder het station van Leuven. De tunnel is verboden terrein voor iedere bestuurder van een voertuig, maar veel fietsers negeren dat verbod. Zij riskeren een boete van 50 euro.

De spoorwegpolitie grijpt de start van het schooljaar aan om te starten met een preventiecampagne. Politieagenten zullen de fietsers in de tunnel staande houden en hen op het verbod wijzen.

De preventiecampagne duurt een week, vanaf 10 september gaat de politie ook boetes uitdelen aan al wie het verkeersbord C3 (verboden toegang in beide richtingen voor iedere bestuurder) niet respecteert. De betrapte fietser zal meteen 50 euro moeten betalen.

Elke dag passeren zo'n 28.500 reizigers in het station van Leuven. Fietsers brengen de veiligheid van de voetgangers in gevaar omdat ze veel sneller zijn, zegt de politie. Wie met zijn fiets aan de hand loopt, mag wel gebruik maken van de tunnel.