Gevangenen kunnen jaar langer naar Tilburg

Ons land gaat nog zeker tot eind 2013 de gevangenis in Tilburg in Nederland huren. Tot dan kunnen er dus nog Belgische gevangenen daar hun straf uitzitten. Wat er na 2013 moet gebeuren, is nog niet beslist.

Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) heeft een nieuw huurcontract getekend met haar Nederlandse collega. Op dit ogenblik zitten er 650 Belgische gevangenen in Tilburg.

Het is nog niet zeker of ons land na 2013 de gevangenis nog zal nodig hebben. "Dat is een discussie voor de komende maanden", zegt Turtelboom. "We moeten goed bekijken hoe de bouw van de nieuwe gevangenissen bij ons evolueert, maar het is niet uitgesloten dat er nog een heronderhandeling of nog een verlenging komt voor de gevangenis van Tilburg, maar dat is voorbarig om daar vandaag uitsluitsel over te geven."