Hiphopwereld rouwt om manager Chris Lighty

De Amerikaanse artiestenmanager Chris Lighty is donderdag dood gevonden in zijn huis in New York. De 44-jarige Lighty behartigde de belangen van bekende Amerikaanse hiphopartiesten als LL Cool J, 50 Cent, Missy Elliot, Mariah Carey en Ja Rule.

Chris Lighty werd dood gevonden in zijn woning in de Bronx in New York met een schotwond aan zijn hoofd. De politie van New York vermoedt dat de manager zelfmoord heeft gepleegd, maar er is voorlopig geen afscheidsbrief ontdekt.

Chris Lighty was de oprichter en directeur van Violater Management. Het bedrijf vertegenwoordigde een aantal grote namen uit de hiphopwereld. In zijn laatste blog op 23 augustus was hij bijzonder scherp voor de hiphopwereld en de cultuur van het rondstrooien van roddels en geruchten. Lighty was ook verwikkeld in een echtscheiding.

Heel wat bekende artiesten hebben verslagen gereageerd op de dood van de 44-jarige Chris Lighty. "Je hebt geen idee hoe belangrijk hij was voor de hiphop. Ik kan dit niet geloven", reageert Ice T. Ook bekende namen als Rihanna, Ludacris, Diddy, Nicki Minaj en Kim Kardashian uiten hun ongeloof op de verschillende sociaalnetwerksites.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan dag en nacht gratis en anoniem bellen naar de Zelfmoordlijn op 02-649.95.55 of bij Tele-Onthaal op 106. De Zelfmoordlijn is ook via het internet bereikbaar voor een chatgesprek.