HLN plaatst foto van dj bij verkeersslachtoffer

Het Laatste Nieuws heeft verkeerdelijk een foto van de Antwerpse producer en dj Gtronic geplaatst bij een dodelijk verkeersongeval in Limburg. Een van de 2 gewonden had een foto van de muzikant ingesteld als profielfoto op Facebook en de krant heeft die overgenomen.
Gtronic op Tomorrowland 2011

Het dodelijke verkeersongeval in Alken kostte het leven aan twee jongeren uit Limburg. Twee anderen raakten gewond en liggen in het ziekenhuis. Het Laatste Nieuws plaatste gisteren foto's van de 4 slachtoffers op de voorpagina van de krant. Een van de foto's is echter die van de Antwerpse muzikant Gtronic, echte naam Greg Pauwels.

De jongere in kwestie had als fan een foto van de dj ingsteld als profielfoto op Facebook. De krant heeft die overgenomen. Tot ontsteltenis van Gtronic, zo liet die weten op Twitter. De dj treedt morgen op tijdens het dancefestival Laundry Day in Antwerpen.

"Ik kreeg herhaaldelijk de vraag of alles met mij oké was. Ik heb niets met het ongeval te maken. Dit is natuurlijk ook een onaangename situatie voor de slachtoffers", zegt hij ook aan de website fuzz-mag.be.

Het Laatste Nieuws plaatste vandaag een rechtzetting in de krant. "Onze excuses aan alle betrokkenen en de slachtoffers", staat er te lezen. Na de busramp in Sierre kreeg de krant -net als Het Nieuwsblad- forse kritiek omdat het foto's van de slachtoffers had gepubliceerd die van persoonlijke websites en sociale media kwamen.