Jubelpark- en Wettunnel vroeger open dan gepland

In Brussel gaan de Wet- en Jubelparktunnels al op 6 september opnieuw open voor het verkeer. Beide tunnels waren de hele zomer gesloten voor werkzaamheden in het treinstation Schumann. Normaal zouden ze tot midden september gesloten blijven. Maar nu gaan ze dus al een week vroeger open.

De tunnels zijn een belangrijke toegangsweg voor pendelaars, per uur passeren er gemiddeld 3.000 wagens richting het centrum van Brussel. Donderdag 6 september om 6 uur 's ochtends zullen de tunnels opnieuw open zijn voor het verkeer. Dat is 9 dagen vroeger dan verwacht. "Dankzij het harde werken, 24 uur op 24, 7 dagen op 7, van een ploeg met een 80-tal medewerkers en de goede samenwerking tussen alle betrokken partijen, kunnen de tunnels vroeger opengaan", zegt vicepremier Laurette Onkelinx (PS).