N-VA rolt fietspad uit in Rotselaar

In Rotselaar heeft de N-VA een 10 meter lang fietspad uitgerold aan de Aarschotsesteenweg in Wezemaal. Met deze symbolische actie plaatst de partij een globaal verkeersveiligheidsplan voor Rotselaar hoog op de politieke agenda.

In april lanceerde de N-VA de website www.veiligverkeerrotselaar.be, waar iedereen pijnpunten in het Rotselaarse verkeer kon signaleren. De situatie langs de Aarschotsesteenweg werd het vaakst gemeld. 

Met een symbolische actie langs die steenweg, waar een 10 meter lang fietspad werd uitgerold (foto), wil de N-VA de precaire verkeerssituatie op verschillende wegen in Rotselaar aankaarten. De partij beklemtoont ook "de noodzaak om een globale visie rond mobiliteit en verkeersveiligheid uit te werken voor de hele gemeente, en dit in overleg met de buurgemeenten, het Vlaams Gewest én de betrokken buurtbewoners."

De partij pleit onder meer voor meer zones waar maximaal 30 km/u mag gereden worden, elektronische snelheidsmeters en bijzondere aandacht voor schoolzones.

lees ook