Noël Demeulenaere: "Kan politiek niet loslaten"

Oud-burgemeester van Wielsbeke Noël Demeulenaere stapt weer in de politiek. Hij stelt zich bij de lokale verkiezingen op 14 oktober kandidaat voor de U.-lijst. 5 jaar geleden nam de gewezen topman van het textielbedrijf Beaulieu afscheid van de politiek.

Demeulenaere krijgt de tiende plaats op de U.-lijst, het vroegere Welvaart door Vrede. Enkele jaren geleden stapte hij uit de politiek en nam hij ook afscheid van het zakenleven.

Maar de 73-jarige Demeulenaere kan maar niet wennen aan een rustiger leven. "Je bent zo of je bent zo niet. Ik dacht, ik ga het wat rustiger aan doen, maar ik kan het  niet goed loslaten. Ik ben de politiek altijd blijven volgen en steunen. Ik ambieer zeker geen postje maar als de kiezer dat zou willen, dan kunnen we daar wel over praten."

Demeulenaere was eerder al 12 jaar burgemeester van Wielsbeke. 6 jaar geleden zat hij even in de gevangenis. Hij kwam toen in opspraak voor mogelijk gesjoemel met bouwvergunningen.

lees ook