Open VLD is "content" in Genk

Gert Remans van Iedereen content en Open VLD-voorzitter Luc Gieraerts hebben een akkoord voor een samenwerking in Genk bereikt. De namen van beide partijen werden samengebracht tot Iedereen Open VLD. "Een knipoog naar de stadsslogan", zegt Luc Gieraerts.

Iedereen content is een initiatief van de Genkse stadsprins Gert Remans. Hij stichtte zijn beweging pas enkele weken geleden en dreigde niet op tijd aan de vereiste 500 handtekeningen te geraken die zijn partij nodig had om aan de gemeenteraadsverkiezingen te kunnen deelnemen. Remans zocht contact met andere Genkse partijen en vond gehoor bij Open VLD van voorzitter Luc Gieraerts. Die is fier op het gloednieuwe kartel en ziet de samenwerking volledig zitten.

"Gert Remans is een echte volksfiguur die dicht bij de mensen staat. Open VLD is heel blij dat hij, samen met nog vijf anderen, onze lijst komt versterken", zegt Gieraerts. Gert Remans was eerder dit jaar als stadsprins al eens drie dagen Genks burgemeester. "Jammer dat hij toen de belastingen niet verlaagd heeft", grapt Gieraerts.

Iedereen Open VLD wil Genk - met stadsslogan "Iedereen Genkt" - opnieuw aantrekkelijk maken door de mobiliteit aan te pakken en minder sociale woningen te bouwen. Luc Gieraerts trekt de lijst, Gert Remans duwt.

lees ook