Stijn Stijnen en Griet Vanhees bij Helemaal Hasselt

In Hasselt stellen doelman Stijn Stijnen en model Griet Vanhees zich kandidaat voor Helemaal Hasselt. De twee zullen als onafhankelijke naar de kiezer trekken. Vanhees krijgt plaats 30 op de stadslijst van burgemeester Hilde Claes (SP.A), Stijnen plaats 31.

Dat Stijn Stijnen zich kandidaat zou stellen voor de lijst hing al langer in de lucht. "Claes heeft Stijnen beter leren kennen tijdens de onderhandelingen over het voortbestaan van voetbalclub Sporting Hasselt", vertelt woordvoerder van de burgemeester Ann Louwet. "Het raakte haar dat de doelman zo begeesterd voor de club vocht. Iemand die voluit gaat voor Hasselt vond ze goed passen op de lijst."

Model Griet Vanhees leerde Claes kennen tijdens de opnames van het tv-programma "Masterchef". "Ze hebben veel gepraat tussen de opnames door", legt Louwet uit.

"Vanhees vroeg haar naar de gemeenteraadsverkiezingen en de burgemeester heeft haar het hele project uit de doeken gedaan." Het model, dat al enkele jaren in Hasselt woont, is naar eigen zeggen verliefd geworden op de stad en wil met haar plaats op de lijst iets terugdoen voor Hasselt.

Op de stadslijst Helemaal Hasselt staan 26 socialisten, 8 groenen en 7onafhankelijken.

lees ook