Urenlang verkeerschaos in en rond Antwerpen

In en rond Antwerpen zijn er urenlang erg veel verkeersproblemen geweest, maar die zijn nu van de baan. Onder meer de wielerwedstrijd World Port Classics heeft tot heel wat verkeersproblemen geleid. Er was ook een ongeval gebeurd in de Kennedytunnel.

"Het is een echte verkeerschaos in Antwerpen", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum bij de avondspits. "De grote probleemzones zijn de ring van Antwerpen, in de richting van Gent, en alle invalssnelwegen vanuit Breda, Bergen op Zoom en Hasselt. Je mag rekenen op 2 à 3 uur vertraging."

Ook in het centrum van Antwerpen was het erg druk. "Alle stadslanen staan stil in beide richtingen", aldus Beeckman. Reden daarvoor is onder meer de intussen afgeronde World Ports Classics, een wielerwedstrijd tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen.

Een tweede probleem was een ongeval in de Kennedytunnel rond half 3 vanmiddag. Intussen is daar alles weggetakeld, maar de situatie heeft geleid tot heel wat bijkomende verkeersproblemen op de snelwegen rond Antwerpen.