Actie tegen mogelijke verbreding Ring rond Brussel

150 leden van milieu- en mobiliteitsorganisaties voeren actie tegen de mogelijke verbreding van de Ring rond Brussel. De actie CampRing was aangevraagd en verloopt zonder problemen.

De actievoerders hebben hun tenten opgeslagen niet ver van het viaduct van Vilvoorde, op het domein Drie Fonteinen. "Voor ons is het duidelijk, en dat is ook al meermaals bewezen in het buitenland, dat extra capaciteit, extra rijstroken niet werken, integendeel, dat dat alleen maar meer verkeer zal aanzuigen", zegt Joeri Thijs van Greenpeace.

"Wij vragen aan de Vlaamse regering, maar ook aan de lokale lijsttrekkers om te kiezen voor structurele oplossingen voor de fileproblemen en niet voor nog meer verkeer door die extra rijstroken." 

Voka-Vilvoorde: "Aanpassing van Ring onmisbaar sluitstuk"

Voka-Vilvoorde vindt een aanpassing van de Ring "het onmisbare sluitstuk voor een oplossing van de mobiliteitsproblemen".

De organisatie vraagt de Vlaamse regering om de daad bij het woord te voeren en het mobiliteitsprobleem op te lossen met meer openbaar vervoer, fietssnelwegen, een systeem van intelligent rekeningrijden, overstapparkings op kruispunten van openbaar vervoer en een performant GEN-netwerk (Gewestelijk Expres Net) dat Brussel met de rest van het land verbindt. Voka benadrukt wel dat veel hiervan niet te realiseren is zonder een aanpassing van de Ring.