Betoging aan klooster Malonne loopt uit de hand

In Malonne hebben een 100-tal mensen betoogd aan het klooster van de Arme Klaren. De politie heeft 2 heethoofden aangehouden nadat het protest uit hand was gelopen. De actievoerders protesteerden tegen de aanwezigheid van Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux.

Voor de betoging, die op een aantal sociaalnetwerksites werd aangekondigd, heeft de lokale politie versterking gekregen van de federale politie.

Over het algemeen verliep het protest vrij rustig. Maar omstreeks 13.30 uur staken enkele heethoofden voetzoekers af en gooiden stenen naar de politie. Die moesten ingrijpen met wapenstokken en pepperspray. 2 mensen werden aangehouden.

De ex-vrouw van Dutroux werd vorige week woensdag voorwaardelijk vrijgelaten en vanuit de gevangenis van Vorst overgebracht naar het clarissenklooster.