CD&V lanceert tienpuntenprogramma in Borgerhout

CD&V trekt in het district Borgerhout zonder de SP.A naar de kiezer. Kopvrouw Nahima Lanjri, federaal Kamerlid, doet dat met een ambitieus tienpuntenprogramma. Opvallend: districtsschepen Walter Van Den Branden maakt plaats voor zoon Vincent.

Aangename, propere woonwijken, meer kinderopvang, beter onderwijs, verstandige wijkcirculatieplannen en meer wijkagenten: het zijn enkele van de strijdpunten waarmee de CD&V-lijst de kiezer in oktober wil overtuigen. Niet meer op die lijst: districtsschepen Walter Van den Branden (68), die niet de gevraagde tweede plaats kreeg en een aanbod als lijstduwer afwees. Hij stopt met politiek, maar zijn zoon Vincent staat wel op de vierde plaats.

Hoogste werkloosheid

Eerder dit jaar besliste volksvertegenwoordiger Nahima Lanjri dat ze na achttien jaar in de gemeenteraad voluit kiest voor haar eigen district. “Borgerhout heeft de hoogste werkloosheid van Antwerpen, dubbel zo hoog zelfs als het gemiddelde in Vlaanderen. Maar er is hier geen werkwinkel meer. Dat heb je nodig als je daar verandering in wil. Er zijn nog steeds te veel vuile straten. In al die zaken willen we een kentering brengen.”

Tweede op de lijst is Luc Moerkerke, derde Jessica Verrydt. Lijstduwer is lokaal voorzitter Julia Van Gils.

lees ook