Dubbele aanslag in Afghanistan eist zeker 12 levens

Bij een dubbele zelfmoordaanslag op een militaire basis in het oosten van Afghanistan zijn zeker 12 mensen om het leven gekomen. Volgens de lokale autoriteiten gaat het om 8 burgers en 4 Afghaanse politieagenten. Talibanrebellen hebben de aanslagen opgeëist.

Twee zelfmoordterroristen vielen de basis aan. Een van de zelfmoordenaars blies zichzelf op aan de ingang van de basis. In het tumult kon een vrachtwagen binnenrijden en werd het voertuig tot ontploffing gebracht.

Door de ontploffingen sprongen heel wat vensters in de buurt en vlogen glasscherven in het rond. De lokale autoriteiten spreken van een 50-tal gewonden.

Talibanrebellen hebben de aanslagen intussen opgeëist. Vorig jaar rond deze tijd werd dezelfde basis ook al aangevallen door zelfmoordterroristen. Toen vielen er 5 doden, allemaal Afghaanse burgers, en meer dan 80 gewonden.