Groen Knesselare stelt kandidaten voor

Groen Knesselare heeft gisteren haar kieslijst bekendgemaakt. De partij wordt op 14 oktober het enige alternatief voor Groep 9910, die de absolute meerderheid in handen heeft. De partij heeft een volledige lijst klaar maar beseft dat winnen er niet in zit. “We hopen ons aantal zetels te verdubbelen.”

Groen heeft vandaag twee vertegenwoordigers in de gemeenteraad en zou dat aantal graag verdubbelen naar vier. "Wij zijn strijdvaardig, maar de meerderheid halen zit er simpelweg niet in", zegt lijsttrekker Roland Bonami.

"Als we vier zetels binnenrijven, wil dat wel zeggen dat steeds meer mensen in ons project geloven en dat we de voorbije zes jaar goed werk geleverd hebben. Vier zetels in de gemeenteraad betekent ook dat we er twee hebben in het OCMW. Dat vinden wij minstens even belangrijk, want ook daar worden belangrijke beslissingen genomen.”

"Groep 9910 geen partij"

Dat de huidige meerderheid de komende zes jaar zal kunnen voort doen, staat volgens Bonami in de sterren geschreven. “Jammer eigenlijk, want ik vind Groep 9910 echt geen partij. Dat is een verzameling mensen die elk een individu zijn, met elk hun eigen mening. Ik voel geen band bij die mensen.”

De huidige gemeenteraadsleden Roland Bonami en Ann Depoortere staan op de plaatsen één en twee. Harry Arnaut is lijstduwer. Op de lijst staan in totaal 19 namen.

lees ook