Nederlanders mogen 130 kilometer per uur rijden

In Nederland mag je vanaf vandaag 130 kilometer per uur rijden op de helft van de autosnelwegen. Tot nu toe was de maximumsnelheid 120 kilometer per uur. Volgens de regering levert de nieuwe maximumsnelheid een tijdswinst van 75 miljoen euro per jaar op.

Zo'n 100 wegwerkers hebben vannacht 2.000 nieuwe borden langs de wegen geplaatst. "De maximumsnelheid wordt nu 130 in Nederland en dat betekent dat op de plekken waar je niet de maximum snelheid mag rijden, wordt aangegeven hoeveel je mag rijden", zegt de Nederlandse minister van Mobiliteit Melanie Schultz (VVD). De minister verwacht dat er de komende jaren nog meer snelwegen zullen bijkomen waar men 130 kilometer per uur mag rijden.

Enkele mobiliteitsorganisaties zijn niet te spreken over de nieuwe maximumsnelheid. Ze vrezen verwarring nu er op de wegen verschillende snelheidszones zullen gelden.