Nieuw Retie heeft lijst rond

Nieuw Retie heeft haar kandidaten en programma voorgesteld. Op de lijst is één op drie een nieuwkomer. Ook lijsttrekker Patrick Geuens is een nieuw gezicht. Burgemeester en gewezen Vlaams volksvertegenwoordiger Cis Schepens duwt.

“Na 12 jaar meerderheid wil deze ploeg ook de volgende 6 jaar voort met een duidelijke visie voor Retie”, zegt Patrick Geuens. “De voorbije periode werkte Nieuw Retie aan een masterplan voor het dorpscentrum. Nu moet dit worden uitgevoerd: zwaar verkeer uit het centrum en een gezellige markt.” Op de lijst staan in totaal 21 kandidaten. “Geen ‘missen’ of BV’s, wel overtuigde inwoners van Retie.”

De partij wil de volgende jaren voort inzetten op kinderopvang, het verenigingsleven en toerisme. In haar woonbeleid wil Nieuw Retie de mogelijkheid van starterswoningen onderzoeken. Dat is een koop-verkoopsysteem dat jonge mensen een haalbare kans op een eigen woning moet bieden.

Nieuw Retie behaalde in 2006 10 van de 21 zetels. Ze zit samen met de SP.A in de meerderheid.

lees ook