Prins Emmanuel naar school voor kinderen met leerstoornis

Prins Emmanuel (6), de zoon van prins Filip en prinses Mathilde, gaat vanaf maandag naar Eureka in Kessel-Lo, een school waar kinderen met leerstoornissen en structuurproblemen zoals dyslexie, dyscalculie en dyspraxie terechtkunnen.
Prins Emmanuel en prinses Elisabeth (archieffoto uit 2009).

De school wil deze kinderen extra kansen bieden om in het gewone onderwijs goed te functioneren. De leerlingen (van 7 tot 14 jaar) volgen meestal een intensieve cyclus van 1 tot 2 jaar en keren dan terug naar het gewone onderwijs.

De drie andere kinderen van prins Filip en prinses Mathilde blijven naar het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel gaan. Prinses Elisabeth begint er aan het zesde leerjaar, prins Gabriël aan het vierde leerjaar en prinses Eléonore gaat naar de tweede kleuterklas.

Ook prinses Laetitia, de dochter van prins Lorenz en prinses Astrid, zit op het Sint-Jan Berchmanscollege. De andere kinderen van Lorenz en Astrid studeren in het buitenland. Prinses Luisa zit op een middelbare school in Engeland, prinses Maria Laura volgt een modestage in China en prins Joachim studeert management in Milaan. Prins Amadeo werkt als consultant op een auditkantoor in de Verenigde Staten. De kinderen van prins Laurent en prinses Claire zetten hun studies voor aan het lyceum Jean Monnet in Ukkel.

Meest gelezen