Schepen Jos Vicca verlaat CD&V voor SP.A Glabbeek

CD&V-schepen van Openbare Werken Jos Vicca stapt over naar de SP.A. Welke plaats hij zal krijgen op de lijst, staat nog niet vast. Onderhuidse spanningen met zijn voormalige partijgenoten liggen aan de basis van de partijwissel.

Dat het al een tijd niet meer boterde met zijn partijgenoten, was een publiek geheim. Vooral tijdens de gemeenteraden was de spanning tussen hem en andere CD&V'ers voelbaar. Begin dit jaar gaf Vicca nog te verstaan de politiek vaarwel te willen zeggen. Niemand was dan ook verbaasd toen enkele weken geleden bleek dat hij niet meer op de CD&V-lijst stond voor de verkiezingen.

Zijn overstap naar de SP.A komt wel als een verrassing. “Ik acht na achttien jaar mijn werk als schepen van Openbare Werken niet af”, zegt hij. “Met de SP.A als coalitiepartner kwam ik altijd goed overeen. Hun afgevaardigden vroegen me om mee te doen en ik zei ja. Ik wens evenwel naar niemand van de CD&V modder te gooien en weet momenteel nog niet hoe ik mijn overstap naar de SP.A bij de kiezer zal verantwoorden. Het is koffiedik kijken of de huidige coalitie standhoudt. In eerste instantie zal de kiezer daarover beslissen en nadien de partijbesturen."

lees ook